Home

Het kan voorkomen dat u slachtoffer bent geworden van een delict waarbij het internet gebruikt is. Denk bijvoorbeeld eens aan oplichting via een handelsite, bedreiging via e-mail of het blokkeren van uw computer/smartphone. Wanneer u besluit hiervan aangifte te doen bij de politie, dan is het handig dat de juiste sporen aan de politie kunnen worden gegeven. Pas met de juiste sporen kan de politie een onderzoek instellen naar de vermeende dader. Omdat het niet bij iedereen duidelijk is hoe internetsporen 'veiliggesteld' kunnen worden, hebben wij www.internetsporen.nl opgezet.

Doel van Internetsporen.nl
Het doel van deze site is om gedupeerden/slachtoffers van internet gerelateerde delicten op eenvoudige wijze uit te leggen hoe zij sporen van het internet kunnen veiligstellen. Maar deze gegevens zijn vaak vluchtig en er moet dus snel gehandeld worden. Om deze gegevens toch te achterhalen, hebben wij op onze site een aantal pagina's gemaakt met tips om de digitale sporen veilig te stellen.


Wij richten ons voornamelijk op de sporen van:

Via het menu aan de linkerzijde of door op de links hierboven te klikken, kunt u bekijken hoe u bepaalde sporen veilig kunt stellen.

Volg Internetsporen.nl op Twitter
Inmiddels hebben wij meer dan 800 volgers. Wilt u ook bij deze volgers horen en weten wanneer er een nieuw artikel is verschenen op www.internetsporen.nl of wanneer er iets interessants te melden is met betrekking tot internetsporen? Volg ons dan via Twitter! Aanmelden kan via www.twitter.com/internetsporen of door op de Twitter afbeelding hiernaast te klikken.