SMS en WhatsApp

SMS werd veel gebruikt om over en weer berichten te versturen naar contacten. Maar het hoeft niet altijd vriendelijk te zijn of te blijven. Als u vervelende SMS berichten krijgt waar u bijvoorbeeld in bedreigd of beledigd wordt, gaat u hiermee naar de politie. Hiervoor is het handig om de berichten eerst op te slaan voor het geval dat deze gewist worden.

Dit gaat als volgt:

WhatsApp verdringt inmiddels de SMS als we de media moeten geloven. Dus kan er wel gezegd worden dat dit programma veelvuldig wordt gebruikt om met elkaar te communiceren. Maar wat nu als de communicatie niet meer zo leuk is en dat er bijvoorbeeld bedreigingen geuit worden via WhatsApp. Om te weten hoe dan deze communicatie veiliggesteld moet worden, wordt hieronder de uitgelegd hoe dit gedaan kan worden.


Klik hier als u Apple gebruikt.


Android:

Ga naar WhatsApp en open dit.

Klik op het gesprek dat u wilt veiligstellen.


Klik dan op de knop voor opties op uw telefoon.


In dit menu dat tevoorschijn komt, klikt u op 'Meer'.


Er komt een nieuw menu tevoorschijn, hier staat onder andere 'Chat e-mailen'. Klik hierop.


Kies welke e-mailapplicatie u wilt gebruiken en klik hierop. Stuur deze mail naar uzelf of een ander bekend e-mailadres en u kunt het gesprek openen uit de e-mail en opslaan. Of print deze en neem het mee als u aangifte gaat doen.

LET OP!
Maak altijd ook schermafbeeldingen van de bewuste tekst daar het bestand gemakkelijk te manipuleren is. (Klik hier voor uitleg hoe u screenshots maakt.)


Apple:

Ga naar WhatsApp. Open het bericht van het contact wat u wilt veiligstellen.Klik op de naam van het contact(rode pijl).Klik hier op 'E-mail chat'(rode pijl).Klik dan op 'Voeg media bij'.


Uw e-mail zal geopend worden en het chatgesprek zal als document bijgevoegd zijn.


E-mail dit document naar uzelf en neem dit mee als u aangifte gaat doen.


LET OP!
Maak altijd ook schermafbeeldingen van de bewuste tekst daar het bestand gemakkelijk te manipuleren is. (Klik hier voor uitleg hoe u screenshots maakt.)